IJsselmeer, buien en zonsondergang

Onderweg naar Sneek besloten we om in verband met buien langs het IJsselmeer te rijden. Dit doen we wel vaker en het is iedere keer weer een verrassing wat we tegen komen. Deze keer reden we ’s middags door Urk en zagen een heel kleine trechter onderaan de bui. Wat verderop werd het steeds beter zichtbaar en zagen we zelfs een 2e trechter. Helaas raakte geen van beide de grond of het water, dus van een water- of windhoos zal officieel geen sprake zijn geweest.

Het was wel een heel bijzonder gezicht om dit zo van dichtbij te zien, zeker de linker trechter op de foto hieronder kon je goed zien draaien en een filmpje welke Talitha op twitter plaatste werd zelfs opgepikt door nu.nl

’s Avonds op de terugweg zijn we nog naar dezelfde plek gereden. Ik had een foto met paaltjes, water en een lange sluitertijd in mijn hoofd, maar door de molens zijn deze foto’s niet geworden wat ik wilde (de wieken vervagen te veel met lange sluitertijden). Een ‘gewone’ foto zonder filters en fratsen vond ik nog het meest geslaagd van de avond :)

Image

IJsselmeer – Groeiende waterhozen

IJsselmeer tussen Urk en Lemmer
Image

IJsselmeer – Zonsondergang

IJsselmeer tussen Urk en Lemmer

Twitter bericht van Talitha met filmpje:

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *