Duursche Waarden

Omdat we vandaag vrij waren zijn we weer een stuk wezen lopen. Deze keer naar de Duursche Waarden. Dit is een gebied wat grenst aan de IJssel tussen Olst en Wijhe. We zijn hier al wel eerder geweest en het is er erg mooi om te lopen. Ik had verwacht dat het met het mooie weer van vandaag drukker zou zijn, maar het was er lekker rustig.

In het gebied lopen o.a. schotse hooglanders en door een combinatie van de zij-armen van de IJssel en bossen zijn er ook veel vogels te vinden. Qua foto’s was het vandaag niet veel bijzonders, maar we hebben wel een aantal mooie vogels gezien waaronder een groene specht, een ijsvogel en…

Op een gegeven moment viel mijn oog op 2 grote roofvogels die over de IJssel aan kwamen zweven uit de richting van Zwolle. Dit bleken zeearenden te zijn! Op de foto’s hieronder misschien niet direct herkenbaar, maar voor mij was het duidelijk genoeg. Ik had ze graag wat dichterbij willen zien. Hopelijk een volgende keer.

Image

Ooievaar

Image

Schotse hooglanders

Image

Schotse hooglanders

Hieronder de foto’s van de zeearenden. Helaas bleven ze te ver weg voor echt mooie beelden, maar op meerdere foto’s was de witte staart herkenbaar en ook het formaat van de vogels, de breedte van de vleugels en de grootte van de kop zijn voor mij duidelijk genoeg geweest.

Image

Zeearenden

Image

Zeearenden

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *