Braunkohle-Tagebau Hambach

Dit is iets waar ik in een eerdere vakantie ook al wilde kijken en er toen niet aan toe kwamen. Deze keer kwamen we onderweg richting de Eifel redelijk in de buurt en zijn daar van de snelweg afgegaan. Ik had verwacht dat we wel ergens een plek zouden kunnen vinden waar we konden kijken, maar dat viel niet mee.

Uiteindelijk kwamen we op een klein bosweggetje terecht wat tegen een heuvel op liep. Dit ging door een erg mooi en natuurlijk gebied. We zagen onder andere een Groene specht vlak voor de auto wegvliegen en het zou ook een plek zijn waar je in de schemering voldoende wild zou kunnen zien. Onderweg moesten we alleen een keer aan de kant voor een fietser, verder geen verkeer. En toen hield de weg ineens op…
We konden niet verder, maar kwamen uit op een verbreding in de weg, waar een pad vandaan liep richting een betonnen trap. Hier maar uitgestapt en de trap op gelopen. Naarmate we verder kwamen hoorden we een soort gezoem wat steeds harder werd. We kwamen uit op een plateau met onderstaand uitzicht…

Hoewel ik wist wat ik zou kunnen verwachten was het contrast met een paar momenten terug echt groot. De schaal (en absurditeit) zijn moeilijk te bevatten en denk ik ook niet weer te geven in een paar foto’s maar hieronder een indicatie

Theo

Image

Open mijn

Niederzier - Duitsland
Image

Open mijn – detail

Let op de auto’s in de voorgrond voor de schaal

Niederzier - Duitsland
Image

Open mijn – abstract

Niederzier - Duitsland

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *